Huiswerkinstituut LyceoLeerlingen kunnen, tegen betaling, gebruik maken van de huiswerkklas, huiswerkbegeleiding, bijlessen, coaching, de toetsweek opvangklas, het Lyceo examenjaar en examentrainingen vlak bij huis. Deze lessen worden verzorgd door huiswerkinstituut Lyceo. Lyceo biedt actieve vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding waarbij de leerling altijd centraal staat.

Huiswerkklas

De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die een rustige plek zoeken om hun huiswerk te maken. Leerlingen voeren het belangrijkste leer- en maakwerk uit tijdens de huiswerkklas. Er is altijd begeleiding aanwezig en er is sprake van aanwezigheidsregistratie. Tijdens de huiswerkklas is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aan het einde van elke periode wordt een terugkoppeling gegeven over de werkhouding van de leerling. 
Lyceo verzorgt de huiswerkklas van maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur. 

 

Huiswerkbegeleiding

Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen en leren leren van het huiswerk, meer rust thuis en uiteraard het verbeteren van de resultaten. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt er, per dag, een persoonlijke planning met de leerling opgesteld. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en ruimte voor uitleg. Al het leerwerk wordt overhoord, het maakwerk wordt gecontroleerd en de toetsen worden geëvalueerd. Met ouder(s)/verzorger(s) is er regelmatig contact over de voortgang van de leerling. Daarnaast vinden er twee keer per jaar oudergesprekken plaats.

Huiswerkbegeleiding is drie, vier of vijf dagen per week mogelijk tussen 15.00 en 18.00 uur. Dagen en tijden kunnen in overleg worden afgestemd.

 

Bijles

Tijdens een bijles wordt individuele begeleiding geboden bij achterstanden of moeilijkheden bij een bepaald vak.

 

Toetsweek opvangklas (TWOK)

Lyceo biedt leerlingen extra hulp bij de voorbereiding op de SE-week. Voorafgaand aan en/of tijdens de SE-week begeleiden wij uw kind vijf aaneengesloten middagen om het leerwerk te plannen, leren en te overhoren. Door extra aandacht te besteden aan moeilijke onderdelen, helpen wij uw kind beter te presteren.

  

Tarieven schooljaar 2020 -2021

Begeleiding                                              Kosten                                          
Huiswerkklas, 2 dagen per week €114,- per maand
Huiswerkklas, 3 dagen per week €169,- per maand
Huiswerkbegeleiding, 2 dagen per week €199,- per maand 
Huiswerkbegeleiding, 3 dagen per week               €247,- per maand
Huiswerkbegeleiding, 4 dagen per week €285.- per maand
Huiswerkbegeleiding, 5 dagen per week €303,- per maand
Bijles, strippenkaart van 5 uur €174,-
Bijles, strippenkaart van 10 uur €316,-
TWOK (toetsweek opvangklas) 4 of 5 dagen €87,-

 

 

Vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?

Klik hier voor meer informatie.