De afgelopen drie jaar hebben leerlingen uit leerjaar 2 t/m 4 de mogelijkheid gehad nieuwe culturen en landen te ontdekken en internationale vriendschappen te sluiten in het kader van het internationale Erasmus+ project 'You are my challenge'. Omdat internationalisering integraal onderdeel van ons onderwijs is, staan er weer nieuwe activiteiten op de agenda.


Erasmus+

Door bijdragen van Erasmus+ hebben leerlingen van het Martinuscollege de afgelopen jaren internationale ervaringen opgedaan in Roemenië, Turkije, Letland en op Madeira, Portugal. Leerlingen uit deze landen zijn ook te gast geweest bij ons in Nederland. De leerlingen hebben samengewerkt aan het project 'You are my challenge' over drank, drugs, roken en gamen. Door te verblijven bij gastgezinnen, van elkaar te leren, en elkaars land, taal en cultuur te ontdekken is deelname aan dit project een bijzondere en leerzame ervaring geweest. Martinus Goes Green

Vanuit de Erasmus Accreditatie staan alweer mooie nieuwe projecten en activiteiten gepland die aansluiten bij Martinus Goes Green.  Bij Martinus Goes Green denken we na over duurzaamheidsdoelen zoals bijvoorbeeld geen armoede, geen honger en goed onderwijs. Binnen de lessen, marTINUSuren, marTINUSweken en (internationale) projecten komen de verschillende doelen aan bod. Zo gaan medewerkers van het Martinuscollege een cursus 'job shadowing' doen in het buitenland en krijgen leerlingen weer de mogelijkheid om via uitwisselingen te ervaren hoe leeftijdsgenoten in het buitenland leven en hoe scholen in het buitenland aan duurzaamheidsdoelen werken krijgen.