De samenleving is internationaal georiënteerd en dus is ‘over de grens’ kijken heel belangrijk. Internationalisering en daarmee ook goed taalonderwijs is op het Martinuscollege dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs. Omdat veel vervolgopleidingen in het Engels zijn, bieden wij op het Martinuscollege extra lessen Engels aan. Leerlingen kunnen tijdens hun schooltijd examens Engels doen op het voor hun hoogst haalbare niveau. Het diploma dat hier behaald wordt, is wereldwijd erkend. Internationalisering is onderdeel van maatwerk. 


"Met mijn Cambridge Advanced diploma was het makkelijker om toegelaten te worden op een buitenlandse universiteit. Ik ben heel blij dat ik dit al op de middelbare school heb kunnen halen" - oud-leerling vwo

Praktijklessen Engels 

Leerlingen mavo, havo en vwo kunnen in leerjaar 1 en 2  kiezen voor Fast Lane English. Twee uur per week krijgen leerlingen praktijklessen Engels. Spelenderwijs leren zij lezen, schrijven, luisteren en spreken in het Engels en maken ze kennis met de Engelse cultuur. Excursies, buitenlandreizen en theater maken zijn onderdeel van Fast Lane English.  Na leerjaar 2 wordt Fast Lane English, Fast Lane to Cambridge en kunnen leerlingen lessen Cambridge Engels volgen in hun flexuur.  In het voorexamenjaar maken leerlingen vervolgens een examen van Cambridge Engels op het voor hen hoogst haalbare niveau. 


"Omdat veel vervolgopleidingen in het Engels zijn, heb ik voor Fast Lane English gekozen. Je leert daar nóg beter Engels. We doen ook leuke activiteiten als theater maken met Phileas Fogg, een British Bake-off én in leerjaar drie mag je op reis naar Cambridge. Voordeel voor nu? Bij Netflix heb ik geen ondertiteling meer nodig!" - Emma uit vwo 2


Voordelen Fast Lane English / Fast Lane to Cambridge

- examen mogelijk op vijf niveaus
- leuke praktijklessen
- wereldwijd erkend certificaat
- certificaat biedt goede academische en praktijkgerichte kwalificatie

Leerlingen die kiezen voor Fast Lane English kiezen geen marTINUSuren. Voor deelname aan Fast Lane English wordt in leerjaar 1 een vrijwillige bijdrage van € 75,- per jaar gevraagd.