Veel ouder(s)/verzorger(s) zijn actief betrokken bij het Martinuscollege. Zij beslissen, denken en leven met met de school. In de medezeggenschapsraad, de oudervereniging, in klankbordgroepen of de oudergebedsgroep. Daarnaast helpen ouder(s)/verzorger(s) mee als vrijwilliger in de mediatheek of bij de verkoop van thee of melk tijdens de pauzes. In het kader van beroepsoriëntatie zijn er ook ouder(s)/verzorger(s) bereid te vertellen over hun opleiding/vak. 

Oudervereniging

De oudervereniging behartigt de belangen van alle leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s), bevordert de communicatie tussen ouder(s)/verzorger(s) en de school en stimuleert de betrokkenheid van ouder(s)/verzorger(s). De oudervereniging is betrokken bij activiteiten zoals de diploma-uitreiking en organiseert elk jaar een thema-avond over een onderwerp dat de moeite waard is voor alle ouders/verzorgers met een kind op het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de oudervereniging en de leden vindt u onder 'oudervereniging' in de infobank van het onderwijsportaal. 

Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Oudergeleding medezeggenschapsraad

In de medezeggenschapsraad van het Martinuscollege zijn niet alleen de personeelsleden vertegenwoordigd, maar ook de ouder(s)/verzorger(s) en de leerlingen. De medezeggenschapsraad denkt en beslist mee over schoolzaken en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs op school. Zodra er nieuwe leden nodig zijn, wordt hiervoor een oproep geplaatst. 

Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Oudergebedsgroep

Het Martinuscollege stelt de stilteruimte beschikbaar voor de oudergebedsgroep. Deze groep ouders/verzorgers geeft hun betrokkenheid vorm door elke tweede vrijdagochtend van de maand bij elkaar te komen om te bidden voor de leerlingen en medewerkers van de school. De oudergebedsgroep gelooft dat het gebed van onschatbare waarde is in de periode van lichamelijke en geestelijke groei naar volwassenheid. Ouder(s)/verzorger(s) die deel uit willen maken van de oudergebedsgroep zijn van harte welkom. 

Contact via 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klankbordgroepen

In een klankbordgroep bespreken ouder(s)/verzorger(s) het wel en wee van het Martinuscollege en/of een bepaalde afdeling van de school. Op de kennismakingsavonden in de eerste weken van het schooljaar vragen we welke ouder(s)/verzorger(s) willen deelnemen in een klankbordgroep.

Contact via de teamleiders.

 

Vrijwilligerswerk in de mediatheek

De mediatheek kan dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers vijf dagen per week geopend zijn. Voor komend schooljaar zijn wij weer op zoek naar, bij voorkeur, ouder(s)/verzorger(s) van eerstejaars leerlingen die zin en tijd hebben om ons te helpen met uitlenen en innemen van materialen.  De vrijwilligers werken per dagdeel: een ochtend van 9.00 uur tot 12.15 uur of een middag van 12.15 uur tot 15.30 uur. Vrijwilligers ontvangen een vergoeding per uur, zoals landelijk vastgesteld. Deze vergoeding wordt per maand uitbetaald. 


Contact via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0228-510381 en vragen naar Linda Visser of Anita Bosgoed