Het Martinuscollege heeft een ruime, moderne en gezellige mediatheek. Leerlingen kunnen hier onder andere boeken lenen, tijdschriften of kranten lezen en digitale bestanden raadplegen. Daarnaast kunnen leerlingen in de mediatheek kopiëren, printen, hun schoolpas opwaarderen of gebruik maken van de werkplekken, met of zonder computer.

Waar?

De mediatheek vind je op de tweede verdieping in de A-vleugel, lokaal A217. De mediatheek is van maandag t/m donderdag geopend van 8.20 uur tot 16.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.


Wat hebben we in huis?

In de mediatheek vind je onder andere literatuur in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans, jeugdboeken en Young Adult-boeken, luisterboeken, informatieve boeken maar ook dichtbundels en toneelstukken, tijdschriften en stripboeken. 

De mediatheek heeft een abonnement op de Volkskrant, het Noordhollands Dagbladen en de 7Days.

Internetcatalogus

De mediatheek heeft een eigen website met internetcatalogus (Aura Online) zodat je altijd en overal kunt zien (ook thuis) wat wij hebben te bieden. Hier vind je ook informatieve weblinks en kun je doorklikken op de nieuwste aanwinsten en de diverse themalijsten.


Digitale bestanden

Veel informatie is te vinden in online bestanden waarop de school een abonnement heeft. Op het schoolnetwerk staan:
de Krantenbank
de Literom
Chemische Feitelijkheden.

Mijn AuraSpace en Aura Library App

Als je digitaal wilt inzien welke materialen je geleend hebt en wanneer je deze weer moet inleveren, een reservering wilt maken of iets wilt verlengen, kun je een account aanmaken in Mijn AuraSpace.
Via de Aura Library App op je smartphone of tablet heb je ook 24/7 toegang tot dit account en Aura Online.