Het Martinuscollege in West-Friesland is een brede scholengemeenschap en biedt onderwijs van vmbo tot en met gymnasium. De school heeft een modern schoolgebouw en uitstekende voorzieningen. Met de focus op duurzaamheid, respect en individuele ontwikkeling, creëren wij een plek waar zo'n 1600 leerlingen niet alleen leren, maar ook gezien en gekend worden en groeien als individuen. De school is kleinschalig georganiseerd; per afdeling heeft een beperkt aantal leraren gedurende een paar jaar de zorg voor een leerlingengroep. 

Wie zijn wij: onze missie

Het Martinuscollege staat voor duurzaam en toekomstgericht voortgezet onderwijs met voor iedere leerling een eigen plek en optimale doorstroom- en uitstroomkansen. Wij benaderen onze leerlingen op een positieve manier, zorgen ervoor dat zij aandacht krijgen en met plezier terugkijken op hun schooltijd.

Wat doen wij: onze visie

Wij zijn gericht op het leveren van onderwijs op maat, het stimuleren van goede onderwijsresultaten en het voorbereiden van onze leerlingen op het vervolgonderwijs. We creëren een gezellige  en uitdagende schooltijd en betrekken ouders/verzorgers actief bij ons onderwijs. Onze focus ligt op het ontwikkelen van eigentijds, uitdagend onderwijs dat inspeelt op de individuele behoeften en het welzijn van onze leerlingen. 

Onze medewerkers zijn deskundig, gedreven, aanspreekbaar en zitten op de juiste plek in de organisatie. Wij worden gezien als een kwalitatief goede school met een uitstekende reputatie en een krachtig netwerk. Wij geloven in de kracht van samenwerking, zowel binnen als buiten onze school om onze leerlingen de beste kansen te bieden. 

Impressie

Nieuwsgierig naar onze school? Kijk hier:De naam Martinuscollege

De school ontleent zijn naam aan het verhaal van Sint Martinus. Martinus werd rond 316 geboren en werd op jonge leeftijd soldaat. Bij een stadspoort van Amiens ontmoette hij een bedelaar, aan wie hij de helft van zijn mantel gaf. Volgens een legende was deze bedelaar een verschijning van Jezus. Martinus liet zich bekeren en verliet het leger. Na een bewogen leven waarin hij vele wonderen verrichtte stierf hij in 397. Na zijn dood is Martinus heilig verklaard en, vanwege zijn liefdadigheid, vereerd als beschermheilige van de armen en de kinderen. 

West-Friesland Leert!West-Friesland Leert!

Onze school is onderdeel van West-Friesland Leert! Deelnemende scholen staan garant voor een breed aanbod van kwaliteitsonderwijs. Meer informatie? Klik hier.