Leerlingen met een kader, kader/mavo, mavo of mavo/havo advies, kunnen kiezen voor de sportklas. De sportklas is geschikt voor kinderen die het leuk vinden om te sporten, op welk niveau dan ook, en om nieuwe dingen te proberen.

 

"100% van de ouders van onze huidige sportklasleerlingen raadt de sportklas aan, 81% vindt zijn/haar kind fitter en 75% ziet een positief verband tussen het sporten en het concentratievermogen van zijn/haar kind. Dat zijn prachtige berichten om te horen" - leraar sportklas 

Wat houdt de sportklas in?

Kiezen voor de sportklas betekent dat elke schooldag begint met een uur sport. Na het sporten zijn de leerlingen fit voor de rest van je schooldag. Er wordt, met actieve onderwijsvormen, gewerkt aan  andere schoolvakken en een keer per week zijn leerlingen bezig met modules als EHBO, gezondheid en voeding of bedrijfsbezoeken. 


Aan het einde van de dag of tijdens de lessen wordt er nog huiswerk op school gemaakt; onder begeleiding en in alle rust. Leerlingen uit de sportklas kiezen geen marTINUSuren. 

"Het is heel fijn om het meeste huiswerk op school te kunnen maken, vooral ook omdat ik dan ook makkelijk vragen kan stellen aan een leraar als ik het even niet snap. Ik hoef thuis niet veel meer te doen en ik heb in het weekend meer tijd voor de voetbal." - leerling sportklas 

Selectieprocedure en kosten

Voor deelname aan de sportklas wordt een vrijwillige bijdrage van € 75,- per jaar gevraagd.