logo vrije universiteitHet Pre-University College is een unieke samenwerking van middelbare scholen en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het Pre-University College biedt nieuwsgierige en gemotiveerde leerlingen al op de middelbare school de kans kennis te maken met wetenschap, onderzoek en universitair onderwijs. Leerlingen van het Martinuscollege kunnen deelnemen aan het Pre-University College. Dit is onderdeel van maatwerk.

Voor wie is het Pre-University College?

Deelname aan het Pre-University College is speciaal voor atheneum en gymnasiumleerlingen uit leerjaar vier, vijf en zes die verder willen kijken dan hun atheneum- of gymnasiumdiploma. Leerlingen die nieuwsgierig zijn, een gezonde dosis ambitie en motivatie hebben én interesse hebben in wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs. Van de deelnemende leerlingen wordt ook een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht.


Masterclasses

Leerlingen die deelnemen aan het Pre-University College volgen een masterclass naar keuze. De masterclasses hebben thema’s als ‘vraagtekens bij internationale veiligheid’, ‘USA en de wereldpolitiek’, ‘medische fysica’, ‘illusie en waarnemen’ en ‘het bijzondere brein’. Een masterclass bestaat uit vier colleges die meestal na schooltijd plaatsvinden op de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Aanmelden

Leerlingen krijgen gelegenheid zichzelf aan te melden voor deelname aan het Pre-University College en worden hierover op school geïnformeerd. De Pre-University College coördinator van het Martinuscollege beslist uiteindelijk welke leerlingen mogen deelnemen.

 
Meer informatie ?

Wilt u meer informatie? Klik hier of kijk onderstaande video.