Vanaf het eerste leerjaar werken leerlingen op school met een (eigen) device (Chromebook, laptop of tablet) op school. 

Waar wordt het device voor gebruikt? 

Het device wordt gebruikt ter ondersteuning en als aanvulling op de lessen en in toenemende mate voor gepersonaliseerd leren. Denk hierbij aan het opzoeken van informatie en het maken van oefeningen en/of aantekeningen. Een eigen device biedt flexibiliteit, maakt gepersonaliseerd leren makkelijker en de lessen afwisselender. 


Welk device?

School adviseert het gebruik van een Chromebook: deze is voordelig in de aanschaf, start snel op en is snel in gebruik. Een Chromebook is licht, heeft een lange accuduur t.o.v. bijvoorbeeld een laptop, heeft weinig onderhoud nodig en heeft een ingebouwde virus- en spambeveiliging via Google Apps. Een ander device gebruiken mag natuurlijk ook. De systeemeisen waaraan dit device moet voldoen zijn als volgt:

- Het device moet de nieuwste versie van Chrome of Edge kunnen draaien.

- Minimale schermafbeelding (diagonaal) van 9.7 inch.

- Minimale batterijduur van 7 uur (actieve gebruiksduur van ca. 6 uur).

- Minimaal de wifi 802.11ac standaard. 

- Wij raden een toetsenbord aan.

- Touchscreen heeft de voorkeur, zodat er ook bij de vakken met lastige notities (wis-, natuur- en scheikunde) snel mee gewerkt kan worden.


Eigen device of device aanschaffen?

School heeft een contract afgesloten met Signpost waardoor ouder(s)/verzorger(s) de mogelijkheid hebben tegen gereduceerd tarief een device te huren of kopen. Ouder(s)/verzorger(s) worden tijdig geïnformeerd over de mogelijkheden en kunnen een kijkje nemen in de webshop van Signpost. 

Chromebooks via Signpost

Brugklas
Voor brugklassers kan er via onderstaande link een Chromebook besteld worden
Chromebook brugklas
Leerjaar 2 en hoger
Voor verlenging of instroom van hogere leerjaren kan er via deze link een Chromebook besteld worden, maak daarbij gebruik van de inlogcode: 2356037754.
Eerder afgesloten contracten met The Rent Company lopen gewoon door. 

Goed om te weten

  • Elk device wordt gekocht of gehuurd inclusief volledige service en garantie gedurende de looptijd.
  • Defecten binnen de garantie worden kosteloos gerepareerd. Dit geldt ook voor de batterij. Als het rendement van de batterij onder 70% komt, wordt de batterij vervangen.
  • Voor het repareren van defecten buiten de garantie (bijvoorbeeld val-, stoot- of vochtschade) betaalt u nooit meer dan €39,-.
  • Reparaties verricht Signpost altijd de eerstvolgende werkdag op locatie (school of thuis); ook in de schoolvakanties. 
  • Diefstal is gedekt.


Uiterste besteldatum

Voor bestellingen die uiterlijk 15 juli 2023 geplaatst worden, wordt  levering bij de start van het schooljaar gegarandeerd. 


Device van school gebruiken

Wanneer de ouder(s)/verzorger(s) ervoor kiezen geen eigen device aan te schaffen of te gebruiken, dan voorziet de school in een device om tijdens de les te gebruiken. Dit betekent dat de leerling alleen op lesdagen tijdens lestijden over het device kan beschikken. Het device blijft eigendom van de school. Het device moet 's morgens voor de les worden opgehaald en aan het einde van de lesdag weer worden ingeleverd. 


Meer informatie of vragen?

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u dat uw kind gebruik maakt van een device van school? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.