Vanaf het eerste leerjaar werken leerlingen op school met een (eigen) device (Chromebook, laptop of tablet) op school. 

Waar wordt het device voor gebruikt? 

Het device wordt gebruikt ter ondersteuning en als aanvulling op de lessen en in toenemende mate voor gepersonaliseerd leren. Denk hierbij aan het opzoeken van informatie en het maken van oefeningen en/of aantekeningen. Een eigen device biedt flexibiliteit, maakt gepersonaliseerd leren makkelijker en de lessen afwisselender. 


Welk device?

School adviseert het gebruik van een Chromebook: deze is voordelig in de aanschaf, start snel op en is snel in gebruik. Een Chromebook is licht, heeft een lange accuduur t.o.v. bijvoorbeeld een laptop, heeft weinig onderhoud nodig en heeft een ingebouwde virus- en spambeveiliging via Google Apps. Een ander device gebruiken mag natuurlijk ook. De systeemeisen waaraan dit device moet voldoen, staan in onderstaand document. 
Systeemeisen device


Eigen device of device aanschaffen?

School heeft een contract afgesloten met The Rent Company waardoor ouder(s)/verzorger(s) de mogelijkheid hebben tegen gereduceerd tarief een device te huren of kopen. Ouder(s)/verzorger(s) worden tijdig geïnformeerd over de mogelijkheden. School betaalt bij aanschaf van een device via school de verzekering van dit device en eventuele reparaties worden op school en gedurende vakanties aan huis uitgevoerd. Nu al meer weten? Kijk hieronder naar de informatievideo's, de informatie over Chromebooks en de FAQ.

Chromebooks van The Rent Company

Video over de voordelen van een educatielaptop t.o.v. een 'gewone' laptop

Video over het alles-in-1 abonnement

Device van school gebruiken

Wanneer de ouder(s)/verzorger(s) ervoor kiezen geen eigen device aan te schaffen of te gebruiken, dan voorziet de school in een device om tijdens de les te gebruiken. Dit betekent dat de leerling alleen op lesdagen tijdens lestijden over het device kan beschikken. Het device blijft eigendom van de school. Het device moet 's morgens voor de les worden opgehaald en aan het einde van de lesdag weer worden ingeleverd. 


Meer informatie of vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.