Het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs (mavo) duurt vier jaar. Het mavo wordt ook wel de theoretische leerweg van het vmbo genoemd. Er worden geen beroepsgerichte vakken aangeboden.

Na het examen kunnen leerlingen hun opleiding voortzetten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) niveau 4. Als hun examenpakket aan bepaalde eisen voldoet, is doorstroming naar het vierde leerjaar havo mogelijk. Via een aanvullend onderwijsprogramma zorgen we voor een optimale aansluiting tussen mavo 4 en havo 4.

Leren in beweging

Op het mavo op het Martinuscollege zit je niet de hele dag te leren achter een tafeltje, maar hebben we heel veel actieve lesvormen. Zo kan het zomaar zijn dat je met wiskunde heel wat stappen zet of dat je biologieles buiten is. De sportklassen beginnen zelfs elke dag met een uur sport en werken aan projecten op het gebied van gezondheid en beweging. Door veel te bewegen is het makkelijk is om de aandacht bij de les te houden.

 

Brugklas vmbo kader/mavo

De brugklas vmbo kader/mavo is een dakpanklas. We presenteren en toetsen in deze brugklas de leerstof op twee niveaus. Leerlingen leggen in dit jaar een goede basis en krijgen een duidelijk beeld van het niveau dat bij hen past: vmbo kader 2 of mavo 2. Daarmee is de vmbo kader/mavo brugklas een prima start voor leerlingen die mavo willen proberen.

 

Brugklas voor mavo/havo

De brugklas mavo/havo is een dakpanklas. We presenteren en toetsen in deze brugklas de leerstof op twee niveaus. Leerlingen leggen in dit jaar een goede basis en krijgen een duidelijk beeld van het niveau dat bij hen past: mavo 2 of havo 2.  Daarmee is de mavo/havo brugklas een prima start voor leerlingen die havo willen proberen.

Sportklas

Leerlingen met een kader/mavo of een mavo/havo advies die houden van sporten en nieuwe dingen proberen, kunnen kiezen voor de sportklas.  Een klas met veel actieve werkvormen, elke dag sportlessen en werken aan modules als EHBO en gezondheid & voeding. Leerlingen uit de sportklas maken elke dag alvast wat huiswerk op school.