Een gezellige schooltijd is ontzettend belangrijk. Als leerlingen met plezier naar school gaan, is het leren ook vaak leuker. Iets wat kinderen leuk vinden, geeft meestal positieve energie. Daarnaast is de schooltijd een periode in het leven, waar je graag met een glimlach aan terug wilt denken. Op het Martinuscollege willen wij dan ook dat onze leerlingen een gezellige schooltijd hebben: voor nu, voor resultaten en voor later. 


Positief gedrag bevestigen

Binnen de school werken wij met Positive Behaviour Support (PBS); een doelmatige aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en het voorkomen van probleemgedrag. Medewerkers en leerlingen hebben samen vijf waarden bepaald die zij belangrijk vinden: (zelf)vertrouwen, respect, veiligheid, persoonlijke ontwikkeling en verantwoordelijkheid. Deze waarden worden uitgesproken en zijn op posters zichtbaar in de school. Leerlingen weten welk gedrag er van hen wordt verwacht. Gewenst gedrag wordt structureel bekrachtigd en er zijn duidelijke consequenties bij ongewenst gedrag. Zo realiseren wij samen een positieve, sociale en veilige omgeving. 

Werkweken

Werkweken zijn op onze school onderdeel van het lesprogramma. Samen met medeleerlingen en leraren een paar dagen op pad in binnen- of buitenland levert kostbare herinneringen en ervaringen op. 

 

Buitenschoolse activiteiten bij de Martinus Membership Club

Op het Martinuscollege vinden wij het heel leuk om ook buiten schooltijd gezamenlijk dingen te ondernemen en zijn alle leerlingen dan ook lid van de Martinus Membership Club (MMC).  Meer weten? Klik hier. 


Waar doe jij aan mee?

De MMC organiseert superleuke activiteiten en alle overleggen waar leerlingen bij betrokken zijn vallen hieronder. Ga mee naar Walibi, duik in het water voor een proefles duiken, doe mee aan de zaalvoetbalcompetitie (tegen de leraren!), game mee tijdens een LAN-party, bezoek onze schoolfeesten, bespeel een instrument in onze schoolband, doe mee aan Martinus Got Talent, sluit je aan bij de leerlingenraad of GSA van onze school, organiseer het eindexamengala of neem plaats in de medezeggenschapsraad of een andere commissie. 


Heb jij een leuk idee?

Heb jij zelf leuke ideeën voor een activiteit of om de school nog leuker te maken?  Die ideeën horen wij graag! Stuur meneer Haakman een bericht via het onderwijsportaal of een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.