gezichtenGaat uw kind volgend jaar naar de brugklas? Leuk en spannend! Om u en uw kind te helpen bij de keuze van een nieuwe school, staan wij voor u klaar. Wij informeren u graag over voortgezet onderwijs in het algemeen en het Martinuscollege in het bijzonder. Nog leuker vinden wij het u te ontmoeten; in persoon of digitaal. 

Voor ouder(s)/verzorger(s); maatwerk in informatievoorziening

 • Ouderinformatieavond
  Wij geven op dinsdag 16 januari 2024 tijdens een speciale ouderinformatieavond uitleg over de brugklastypen, ons onderwijsaanbod en de begeleiding van onze leerlingen. Er is deze avond veel ruimte voor het stellen van vragen.  
 • Online voorlichting gymnasium
  In samenwerking met andere scholen die gymnasium aanbieden, wordt een online voorlichting over het gymnasium georganiseerd.  
 • Open Huis
  Op 12 en 13 maart 2024 organiseren wij een Open Huis. Kom gezellig langs en ervaar of het Martinuscollege bij uw kind past!
 • Back to School
  Lijkt het u leuk om zelf nog weer eens te ervaren hoe het er op school aan toe gaat? Wij organiseren speciale Back to School activiteiten voor ouder(s)/verzorger(s).  
 • Inschrijving
  Inschrijven voor de brugklas op het Martinuscollege kan nadat uw kind het schooladvies heeft ontvangen vanuit de basisschool. Dit kan tijdens de landelijke inschrijfweek in de periode 25-29 maart 2024.
 • Kennismakingsavond
  Vlak voor de zomervakantie, op dinsdag 25 juni 2024, ontvangen wij de ouder(s)/verzorger(s) van onze nieuwe brugklasleerlingen. Wij geven deze avond informatie over de start van het nieuwe schooljaar, BYOD en er is een kennismaking met de mentor van de nieuwe brugklasleerlingen. 

Voor de aanstaande brugklasleerlingen: laagdrempelig kennismaken met het Martinuscollege

 • Door het jaar heen
  Op meerdere momenten in de periode september - maart zijn er voor aanstaande brugklasleerlingen kennismakingsactiviteiten, rondleidingen en activiteiten met de basisschool. Op deze manier kunnen kinderen al in groep 8 zich al een idee vormen van de brugklasperiode en de sfeer op het Martinuscollege.
 • Martinus For One Day
  Op 22 en 23 november 2023 komen leerlingen uit groepen 8 uit de regio met hun basisschool proefdraaien op het Martinuscollege tijdens Martinus For One Day. Zo ervaren kinderen alvast hoe een dag als brugklasleerling eruit kan zien. Op het programma staan onder andere een mentorles, een vakles, marTINUSuren en een kleine rondleiding door onze school. 
 • Activiteiten junior Martinus Membership Club
  Speciaal voor groep 8 leerlingen: leuke buitenschoolse activiteiten vanuit onze junior Martinus Membership Club. Een fijne manier om, evt. samen met vriendjes en vriendinnetjes, al eens 'les' te volgen op onze school. 
 • Open Huis
  Op 12 en 13 maart 2024 organiseren wij een Open Huis. Kom gezellig langs en ervaar of het Martinuscollege bij jou past!
 • Kennismakingsmiddag
  Voor leerlingen die zich inschrijven op het Martinuscollege is er al voor de zomer, op woensdag 19 juni 2024, een kennismakingsmiddag met de nieuwe klas. Zo is na de zomervakantie niet alles nieuw. Een middag met leuke activiteiten om de school en de nieuwe klasgenoten alvast wat beter te leren kennen.