Leerlingen uit havo 5 met natuurkunde in hun pakket, beginnen het schooljaar goed met les op locatie in Spanje. 


Droogte

In Spanje heerst droogte waardoor o.a. de olijfbomen moeite hebben te overleven. Vanuit het vak natuurkunde is hier het project 'Help de olijfbomen overleven’ uit ontstaan. Aan de hand van verschillende artikelen is in kaart gebracht wat de grote problemen zijn in Spanje i.v.m. de droogte. Na theoretisch onderzoek over de grootte van het probleem en de daaruit voortvloeiende eisen voor hun ontwerp hebben de leerlingen in 2,5 week een oplossing gebouwd voor hun probleem. 

In gesprek met boeren
De leerlingen hebben geweldig werk verzet, serieus gewerkt en mooie resultaten behaald. Deze resultaten mochten zij in Álora, Malaga aan boeren die te maken hebben met de droogte presenteren. Daarnaast  zijn ze in gesprek gegaan met de boeren en zijn, op kleine schaal, ook problemen bij de boeren opgelost. 

Kennis en vaardigheden in de praktijk brengen
Het is voor de tweede keer dat een groep leerlingen afreist naar Spanje voor dit bijzondere en waardevolle project. Het is een unieke kans voor leerlingen om hun kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen in een internationale omgeving,