In het pestprotocol van de school vindt u een beschrijving van signalen van pestgedrag, activiteiten om pestgedrag te voorkomen en de aanpak van pesten. 


Het Martinuscollege vindt het belangrijk dat leerlingen zich prettig voelen op school. Niet alleen omdat dit op zich al belangrijk is, maar ook omdat dit een voorwaarde is om goed te kunnen leren. Daarom spant iedereen zich in om het Martinuscollege een veilige school te laten zijn. In dit verband is onder andere een convenant getekend met de politie.

Een goede sfeer in de klas en op school vinden wij belangrijk. Daarom besteden wij veel aandacht aan de opvang van onze leerlingen. Verhoudingen tussen leerlingen onderling kunnen soms verstoord worden door pesten. Het Martinuscollege vindt pesten onacceptabel en streeft naar een gezamenlijke aanpak bij pestproblemen.


Anti-pestcoördinatoren

De anti-pestcoördinatoren op het Martinuscollege zijn:
mevrouw Mimi Janssen  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
de heer Iwan Ottens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het pestprotocol is hieronder de downloaden.
Pestprotocol