Junior MMC Digitaal formulier Ouderinfo-avond  Open Huis Tishiergeenhotel

activiteit voor wie wanneer inschrijven?
digitaal formulier ouders/verzorgers altijd beschikbaar n.v.t.
ouderinformatie avond ouders/verzorgers groep 8 12 december 2022, 19.00 uur via deze link
junior MMC activiteiten leerlingen groep 8 december, januari en februari via deze link
lezing Tishiergeenhotel oduers/verzorgers van 'pubers 25 januari 2023, 19.30 uur via deze link
open huis alle belangstellenden 8, 9, 10 februari 2023 via deze link
back to school ouders/verzorgers huidige leerlingen en groep 8 13 en 21 maart 2023 binnenkort via deze site
inschrijven ouders/verzorgers groep 8 23 december 2022 - 17 maart 2023 vanaf 23 december 2022 via deze pagina

Gaat uw kind volgend jaar naar de brugklas? Leuk en spannend! Om u en uw kind te helpen bij de keuze van een nieuwe school, staan wij voor u klaar. Wij informeren u graag over voortgezet onderwijs in het algemeen en het Martinuscollege in het bijzonder. Nog leuker vinden wij het u te ontmoeten; in persoon of digitaal. 

Voor ouder(s)/verzorger(s); maatwerk in informatievoorziening

 • Digitaal formulier
  Via een digitaal formulier kunt u aangeven waarover u meer informatie wilt en hoe u met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 
 • Ouderinformatieavond
  Op maandag 12 december organiseren wij een ouderinformatieavond voor u als ouder/verzorger. Wij geven uitleg over de brugklastypen, ons onderwijsaanbod en de begeleiding van onze leerlingen. Er is deze avond veel ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden kan via deze link.
 • Open Huis
  Op 8, 9 en 10 februari hebben wij Open Huis. Kom gezellig langs op onze school, proef de sfeer, doe mee met lessen en praat met leraren en leerlingen. Aanmelden voor ons Open Huis kan via deze website.
 • Back to School
  Lijkt het u leuk om zelf nog weer eens te ervaren hoe het er op school aan toe gaat? Op 13 en 21 maart organiseren wij speciale Back to School activiteiten. Hou de website in de gaten voor meer informatie.  
 • Inschrijving
  Inschrijven voor de brugklas op het Martinuscollege kan nadat uw kind het schooladvies heeft ontvangen vanuit de basisschool. Ons digitale inschrijfformulier staat vanaf eind december online op onze website. Inschrijven kan tot en met 17 maart 2023.
 • Kennismakingsavond
  Op 27 juni ontvangen wij de ouder(s)/verzorger(s) van onze nieuwe brugklasleerlingen. Wij geven tijdens deze avond informatie over de start van het nieuwe schooljaar, BYOD en er is een kennismaking met de mentor van de nieuwe brugklasleerlingen. 

Voor de aanstaande brugklasleerlingen: laagdrempelig kennismaken met het Martinuscollege

 • Door het jaar heen
  Op meerdere momenten in de periode september - maart zijn er voor aanstaande brugklasleerlingen kennismakingsactiviteiten, rondleidingen en activiteiten met de basisschool. Op deze manier kunnen kinderen al in groep 8 zich al een idee vormen van de brugklasperiode op het Martinuscollege.
 • Martinus For One Day
  Op 22 en 23 november 2022 kwamen leerlingen uit groepen 8 uit de regio met hun basisschool proefdraaien op het Martinuscollege tijdens Martinus For One Day. Zo ervaren kinderen alvast hoe een dag als brugklasleerling eruit kan zien. Op het programma stonden een mentorles, een vakles, marTINUSuren en een kleine rondleiding door onze school. 
 • Activiteiten junior Martinus Membership Club
  Speciaal voor groep 8 leerlingen: leuke buitenschoolse activiteiten vanuit onze junior Martinus Membership Club. Het programma:

activiteit data tijd wat ga je doen
sporten 18 en 25 januari, 1 februari 15.30 uur - 17.00 uur Gezelligheid staat voorop; in onze sportzalen kun jij je sport- en spelvaardigheden testen onder leiding van onze gymleraren. Doe jij gezellig mee?
lasersnijden/graveren/timmeren     3 en 7 februari 15.00 uur - 16.30 uur Handen uit de mouwen! Je gaat in ons techniek atelier een werkstuk waarbij je gebruik maakt van de nieuwste technieken. Lasersnijden, graveren en timmeren; alles komt aan bod. 
pas op! niet laten vallen! 19 januari 15.00 uur - 17.00 uur In onze science afdeling ga jij kijken of jij aan het eind van de workshop eieren scheurvrij van een dak kunt gooien. Lukt het jou?
oerchemie 16 januari 15.00 uur - 17.00 uur Jij gaat in onze science afdeling onderzoek doen naar vuur door fikkie te stoken en proeven met vuur te doen. Durf jij het aan?
Meenemen: stukjes stof voor de proeven! 
boekbinden 31 januari 15.00 uur - 17.00 uur  Aantekeningen en notities, to do lijstjes, liefdesbrieven en papieren vliegtuigjes; er komt veel meer kijken bij het leven op de middelbare school dan je denkt. Al die extra papieren die je nodig hebt, kun je in een schrift bij elkaar houden. Deze middag ga je zelf een schrift maken.

 • Open Huis
  Op 8, 9 en 10 februari hebben wij Open Huis. Kom gezellig langs op onze school, proef de sfeer, doe mee met lessen en praat met leraren en leerlingen. Aanmelden voor ons Open Huis kan via deze website
 • Kennismakingsmiddag
  Voor leerlingen die zich inschrijven op het Martinuscollege is er al voor de zomer een kennismakingsmiddag met de nieuwe klas. Zo is na de zomervakantie niet alles nieuw. Woensdag 21 juni 2023 zijn onze nieuwe brugklasleerlingen welkom op hun nieuwe school voor een kennismakingsmiddag. Een middag met leuke activiteiten om de school en de nieuwe klasgenoten alvast wat beter te leren kennen. Zo is na de zomervakantie niet alles helemaal nieuw! Een uitnodiging ontvangen leerlingen t.z.t. in het kennismakingspakket op het huisadres.