Het atheneum en het gymnasium zijn zesjarige opleidingen. De opleidingen worden ook wel vwo-opleidingen genoemd: Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs. Ze geven namelijk beide recht op toelating tot universiteiten en alle andere mogelijke vervolgopleidingen. 

Brugklas voor havo/atheneum

De brugklas havo/atheneum is een dakpanklas. We presenteren en toetsen in deze brugklas de leerstof op twee niveaus. Leerlingen leggen in dit jaar een goede basis en krijgen een duidelijk beeld van het niveau dat bij hen past: havo/atheneum 2 of gymnasium 2.

 

Brugklas atheneum/gymnasium

In de brugklas atheneum/gymnasium is er veel aandacht voor leerlingen die duidelijk taalgeoriënteerd zijn en voor leerlingen met belangstelling voor natuur, techniek, onderzoek en ontwerpen.

Wanneer leerlingen bij ons op de gymnasiumopleiding komen, krijgen ze in leerjaar 1 Latijnse taal en cultuur, in leerjaar 2 en 3 Latijnse en Griekse taal en cultuur. In alle vakken werken we eraan om het programma te verdiepen en te verbreden.

 

Profielen

De leerlingen van de bovenbouw (vanaf leerjaar 4) kunnen kiezen uit vier vaste vakkenpakketten, de zogenaamde profielen. Deze profielen zijn:

  • natuur en gezondheid

  • natuur en techniek
  • economie en maatschappij

  • cultuur en maatschappij